Hippos 2018 is weer voorbij! Een super evenement met vele winnaars en winnaressen.

In 2017 was het Jur Vrieling die er met de grote prijs vandoor ging.

Dit jaar is Hester Klompmaker met haar paard Forever (v.Zirocco Bleu) de beste! Een prachtige winnares!

De tweede prijs is gegaan naar Nicole Botma, de derde prijs naar Marleen Meijer en zij werden gevolgd door Elmar van Hoorn,

Jur Vrieling, Rianty Zwart, Amanda Slagter en Thomas Gangle had de achtste plaats.

We hopen dat iedereen er volgend jaar weer is. Dan is het Hippos Concours van 22 t/m 26 oktober 2019.


Lennard de Boer eerste en tweede in de Grote Prijs van Appingedam!

Wat een spanning was het in de grote prijs die verreden werd op het Hippos concours 2015. Na een klassiek parcours met 30 deelnemers op de startlijst bleven er acht combinaties foutloos. Zowel Suzanne Tepper als Lennard de Boer hadden twee paarden voor de barage.

Tepper startte als eerste in deze barage met KM Euphoria tot de laatste hindernis bleef zij foutloos, maar helaas viel debalk van de laatste oxer. Nicole Botma deed met Veraleen een poging om de eerste foutloze combinatie in de barrage te worden en dit lukte prima. Ook zette zij een tijd van 39,41 wat goed was voor een derde plaats in het eindklassement. Lennard de Boer zette met VDL Edgar M een nog veel snellere tijd neer en pakte hiermee al dus al snel de leiding met maar liefst 38,61 seconden en een foutloos parcours. Amanda Slagter deed met A Splash of Class een goede poging naar de hoofdprijs van de avond en was in de eerste helft van de barrage beduidend sneller den haar concurrente. Helaas moest Amanda een balk incasseren op de voor laatste hindernis en zette zij een tijd van 40,67. Nick van den Broek deed een goede poging met Easy Again HBC, maar door een paar communicatie foutjes onderweg was zijn tijd niet snel genoeg en kreeg hij 43,42 op de klok te zien. De 16 jarige amazone Beaudine Hollemans was in het basisparcours de snelste combinatie en ook in de barrage sprong zij met haar paard, Bella Diva RB, naar een supersnelle tijd van maar liefst 39,45 waarme zij uiteindelijk vierde is geworden. Suzanne Tepper had echter nog een tweede kans, met Icarus van de Kalevallei deed zij een goede gooi naar een ranking in de top drie. Uiteindelijk reed Suzanne foutloos in een tijd van 40,16 waarmee zij een vijfde prijs verdiende. Ook Lennard de Boer had nog een tweede troef in de strijd, echter was hij al zeker van de winst in de Grote prijs van Appingedam. Toch reed Lennard volop met zijn tweede paard Davidoff (foto) en was hiermee concurrent van zichzelf door op een tweede plek te eindigen met een tijd van 39,03.

Foto's gemaakt door: Laurelin Ritzema.

Jayda Kailola blijft Anna Stevens voor in de Grote Prijs voor pony's

Wat een rubriek was de grote prijs voor pony's vanavond. Maar liefst 13 pony combinaties hadden zich geplaats voor dit grote spektakel. Op Vrijdag werd het klassiek parcours in de klassen L t/m ZZ gebruikt voor een selectie waarin de beste deelnemers van deze klasses zich konden plaatsen voor de grote pony prijs op de showavond van vandaag.

De jonge combinaties moesten verkleed een jachtparcours rijden en konden zo de hoofdprijs, een luchtballonvaart voor 2 personen, winnen. Anna Stevens opende de rubriek meet haar Emmely's Jelle verkleed als ware (snelheids)duivel en zette direct een scherpe tijd neer voor haar concurrenten. Het bleef even spannend maar helaas moest zij Jayda Kailola voor laten gaan die met haar pony Amber nog net wat sneller was in dit parcours. En moest zij dus genoegen nemen met een tweede prijs, een super mooi hoofdstel.Op de derde plek eindigde Jente Hollander met haar palomino merrie, Schanebroek's First Princess, verkleed als superman vloog zij over het parcours en won hiermee een digitale camera.

De orginaliteitsprijs voor best verklede combinatie ging naar Nienke van Mispelaar verkleed als politie agente.

Jayda kailola, Anna Stevens en Jente Hollander

Foto's gemaakt door: Jasper de Vries

Anke-Marije de vries en Susanne Vegter winnen op eerste dag van het Hippos concours 2015

Vanmorgen om 10 uur begon de eerste dag van het Hippos concours 2015. Op de eerste dag werd er gestart met de klasse L. Deze klasse was in 2 groepen verdeeld door de vele aanmeldingen.

In het L klassiek van groep 1 was de overduidelijke winnaar Susanne Vegter (foto) met Wednesday (Gentleman) deze combinatie was met een tijd van 30.65 seconden maar liefst bijna 3 seconden sneller dan de nummer twee: Romielle van Tuyl met Luimstra's Dorina (Indoctro) die een tijd hadden van 33.12 seconden. Op derde plaats volgde Wouter van Rooijen met Boa (Hamlet) in een tijd van 35.00 seconden. Op de voet gevolgd door Sylvana Wezeman die met Eemsned Filerna (Azteca VDL) naar een vierde prijs reed.

Het L klassiek van groep 2 werd gewonnen door Anke-Marije de Vries met Double Dutch (Pierrot) met een tijd van 31.38. Met een tijd van 32.05 eindigde Lars Slagter met Vienna (Hattrick) vlak achter zijn concurente en nam de tweede plaats  in deze rubriek mee naar huis. Met een iets grotere afstand eindigde Kim Spinder met Belarouch (Baltic VDL) op een derde plaats zij had een tijd van 36.50 seconden. Ook in deze rubriek pakte Sylvana Wezeman de vierde prijs, dit keer met Eemsned Galerno (Baltic VDL).

Als tweede parcours werd er een twee fasen parcours gereden. Hierin ging de overwinning wederom naar Anke-Marije met Double Dutch (Pierott), die na haar eerste overwinning de smaak te pakken had en reed voor de overwinning en zo de winnaar van de andere groep L klassiek naar de tweede plek verwees. Zo kwam Susanne vegter met Wednesday (Gentleman) op een mooie tweede plek in deze rubriek. Zowel de derde als vierde plek werd bezet door Marianne Boerema zij werd met Dollards Gapatero (Zapatero VDL) derde op de voet gevolgd door haar andere paard in deze rubriek, Dollards Friki (Winston). De top vijf werd afgesloten door Nicole Botma met Electra CJS (VDL Campbell).

Foto gemaakt door: Laurelin Ritzema.

Meer foto's te vinden op de facebook pagina van het Hippos concours


Hippos concours 2015 bijna van start

Morgen is het dan zover.

De start van Hippos Appingedam 2015. In januari van dit jaar heeft Bert Kramer gevraagd om ons te oriënteren of en hoe we het komende concours konden veranderen.
Wij zijn daarna andere concoursen afgegaan en hebben daar gekeken wat wel en/of niet bij ons concours zou passen.
We wilden heel graag iets meer voor de spring­jeugd hier in het noorden doen.We denken dat we daar aardig in gelukt zijn....
We hebben ons daarnaast laten inspireren door Hans de Vries, die ons tijdens het vorige concours had aangeboden te willen helpen.

Natuurlijk zijn heel veel goede elementen uit de vorige concoursen blijven bestaan. Maar wat nieuw is, is de Grote Prijs van de pony’s op de zaterdag.Dit jachtparcours wordt door een aantal geselecteerde ruiter(tje)s verkleed gereden op de
zaterdag en de hoofdprijs is beslist niet mis:namelijk een luchtballonvaart voor 2 personen voor de beste springcombinatie!!
En wat hebben we een overweldigend aantal aanmeldingen voor de ponymiddag/­avond op de vrijdag! We hebben de pony­rubrieken zelfs eerder moeten sluiten! Misschien wordt het wel een beetje laat voor de kids, maar het wordt vast een mooie wedstrijd. Ennn: best wel stoer om ‘s avonds wedstrijden te rijden.

Op diezelfde vrijdag zijn er overdag voor de manege­ruiters en ­ruitertjes allerlei activiteiten,zoals: carrousel­rijden, een fotoshoot, pushball en andere leuke bezigheden.De zaterdag wordt ook een enerverende dag voor de paarden. We hebben heel veel
ruiters/amazones ingeschreven, dus er moet wel een beetje doorgesprongen worden. Anders komen we met ons allen te laat op de after­party in de kantine ;­) Op de donderdag en de zondag is het tijd voor de klasses L, B en BB. Ook deze rubrieken
zitten helemaal vol.

Kortom vier dagen prachtige paardensport.
Iedereen die wil komen kijken, is welkom op de manege de Veenhoeve en de entree is gratis.De kantine van de manege is door een fikse opknapbeurt heel mooi geworden.
Nu alvast een bedankje aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit allemaal mogelijk te maken.

Samen met het Team van Manege de Veenhoeve zeggen wij:
Tot Hippos!!!!
P.S.V Fivelruiters: Jelly en Clarissa

Succes voor de Fivelruiters!!!

In afgelopen periode heeft de Midsummer Derby plaatsgevonden in Schildwolde bij de vereniging S.E.O.

Een aantal leden van onze vereniging hebben hier met succes aan meegedaan.

Dit zijn:

Cheraine Holzmuller bij de paarden M1 met U-mayerel op de 10e plaats met 33 punten.

Lydia Heerema-Spijker bij de paarden L1 met Dorea op de 6e plaats met 57 punten.

Manou Mulder en haar D-pony Mirakel zijn op de 1ste plaats geëindigd met 76 punten.

Super resultaat van Manou en Mirakel!

Er zijn mooie prijzen verdeeld.

  Manou Mulder met Mirakel

Lennard de Boer eerste en tweede in de Grote Prijs van Appingedam!

Wat een spanning was het in de grote prijs die verreden werd op het Hippos concours 2015. Na een klassiek parcours met 30 deelnemers op de startlijst bleven er acht combinaties foutloos. Zowel Suzanne Tepper als Lennard de Boer hadden twee paarden voor de barage.

Tepper startte als eerste in deze barage met KM Euphoria tot de laatste hindernis bleef zij foutloos, maar helaas viel debalk van de laatste oxer. Nicole Botma deed met Veraleen een poging om de eerste foutloze combinatie in de barrage te worden en dit lukte prima. Ook zette zij een tijd van 39,41 wat goed was voor een derde plaats in het eindklassement. Lennard de Boer zette met VDL Edgar M een nog veel snellere tijd neer en pakte hiermee al dus al snel de leiding met maar liefst 38,61 seconden en een foutloos parcours. Amanda Slagter deed met A Splash of Class een goede poging naar de hoofdprijs van de avond en was in de eerste helft van de barrage beduidend sneller den haar concurrente. Helaas moest Amanda een balk incasseren op de voor laatste hindernis en zette zij een tijd van 40,67. Nick van den Broek deed een goede poging met Easy Again HBC, maar door een paar communicatie foutjes onderweg was zijn tijd niet snel genoeg en kreeg hij 43,42 op de klok te zien. De 16 jarige amazone Beaudine Hollemans was in het basisparcours de snelste combinatie en ook in de barrage sprong zij met haar paard, Bella Diva RB, naar een supersnelle tijd van maar liefst 39,45 waarme zij uiteindelijk vierde is geworden. Suzanne Tepper had echter nog een tweede kans, met Icarus van de Kalevallei deed zij een goede gooi naar een ranking in de top drie. Uiteindelijk reed Suzanne foutloos in een tijd van 40,16 waarmee zij een vijfde prijs verdiende. Ook Lennard de Boer had nog een tweede troef in de strijd, echter was hij al zeker van de winst in de Grote prijs van Appingedam. Toch reed Lennard volop met zijn tweede paard Davidoff (foto) en was hiermee concurrent van zichzelf door op een tweede plek te eindigen met een tijd van 39,03.

Foto's gemaakt door: Laurelin Ritzema.

Jayda Kailola blijft Anna Stevens voor in de Grote Prijs voor pony's

Wat een rubriek was de grote prijs voor pony's vanavond. Maar liefst 13 pony combinaties hadden zich geplaats voor dit grote spektakel. Op Vrijdag werd het klassiek parcours in de klassen L t/m ZZ gebruikt voor een selectie waarin de beste deelnemers van deze klasses zich konden plaatsen voor de grote pony prijs op de showavond van vandaag.

De jonge combinaties moesten verkleed een jachtparcours rijden en konden zo de hoofdprijs, een luchtballonvaart voor 2 personen, winnen. Anna Stevens opende de rubriek meet haar Emmely's Jelle verkleed als ware (snelheids)duivel en zette direct een scherpe tijd neer voor haar concurrenten. Het bleef even spannend maar helaas moest zij Jayda Kailola voor laten gaan die met haar pony Amber nog net wat sneller was in dit parcours. En moest zij dus genoegen nemen met een tweede prijs, een super mooi hoofdstel.Op de derde plek eindigde Jente Hollander met haar palomino merrie, Schanebroek's First Princess, verkleed als superman vloog zij over het parcours en won hiermee een digitale camera.

De orginaliteitsprijs voor best verklede combinatie ging naar Nienke van Mispelaar verkleed als politie agente.

Jayda kailola, Anna Stevens en Jente Hollander

Foto's gemaakt door: Jasper de Vries

Anke-Marije de vries en Susanne Vegter winnen op eerste dag van het Hippos concours 2015

Vanmorgen om 10 uur begon de eerste dag van het Hippos concours 2015. Op de eerste dag werd er gestart met de klasse L. Deze klasse was in 2 groepen verdeeld door de vele aanmeldingen.

In het L klassiek van groep 1 was de overduidelijke winnaar Susanne Vegter (foto) met Wednesday (Gentleman) deze combinatie was met een tijd van 30.65 seconden maar liefst bijna 3 seconden sneller dan de nummer twee: Romielle van Tuyl met Luimstra's Dorina (Indoctro) die een tijd hadden van 33.12 seconden. Op derde plaats volgde Wouter van Rooijen met Boa (Hamlet) in een tijd van 35.00 seconden. Op de voet gevolgd door Sylvana Wezeman die met Eemsned Filerna (Azteca VDL) naar een vierde prijs reed.

Het L klassiek van groep 2 werd gewonnen door Anke-Marije de Vries met Double Dutch (Pierrot) met een tijd van 31.38. Met een tijd van 32.05 eindigde Lars Slagter met Vienna (Hattrick) vlak achter zijn concurente en nam de tweede plaats  in deze rubriek mee naar huis. Met een iets grotere afstand eindigde Kim Spinder met Belarouch (Baltic VDL) op een derde plaats zij had een tijd van 36.50 seconden. Ook in deze rubriek pakte Sylvana Wezeman de vierde prijs, dit keer met Eemsned Galerno (Baltic VDL).

Als tweede parcours werd er een twee fasen parcours gereden. Hierin ging de overwinning wederom naar Anke-Marije met Double Dutch (Pierott), die na haar eerste overwinning de smaak te pakken had en reed voor de overwinning en zo de winnaar van de andere groep L klassiek naar de tweede plek verwees. Zo kwam Susanne vegter met Wednesday (Gentleman) op een mooie tweede plek in deze rubriek. Zowel de derde als vierde plek werd bezet door Marianne Boerema zij werd met Dollards Gapatero (Zapatero VDL) derde op de voet gevolgd door haar andere paard in deze rubriek, Dollards Friki (Winston). De top vijf werd afgesloten door Nicole Botma met Electra CJS (VDL Campbell).

Foto gemaakt door: Laurelin Ritzema.

Meer foto's te vinden op de facebook pagina van het Hippos concours


Hippos concours 2015 bijna van start

Morgen is het dan zover.

De start van Hippos Appingedam 2015. In januari van dit jaar heeft Bert Kramer gevraagd om ons te oriënteren of en hoe we het komende concours konden veranderen.
Wij zijn daarna andere concoursen afgegaan en hebben daar gekeken wat wel en/of niet bij ons concours zou passen.
We wilden heel graag iets meer voor de spring­jeugd hier in het noorden doen.We denken dat we daar aardig in gelukt zijn....
We hebben ons daarnaast laten inspireren door Hans de Vries, die ons tijdens het vorige concours had aangeboden te willen helpen.

Natuurlijk zijn heel veel goede elementen uit de vorige concoursen blijven bestaan. Maar wat nieuw is, is de Grote Prijs van de pony’s op de zaterdag.Dit jachtparcours wordt door een aantal geselecteerde ruiter(tje)s verkleed gereden op de
zaterdag en de hoofdprijs is beslist niet mis:namelijk een luchtballonvaart voor 2 personen voor de beste springcombinatie!!
En wat hebben we een overweldigend aantal aanmeldingen voor de ponymiddag/­avond op de vrijdag! We hebben de pony­rubrieken zelfs eerder moeten sluiten! Misschien wordt het wel een beetje laat voor de kids, maar het wordt vast een mooie wedstrijd. Ennn: best wel stoer om ‘s avonds wedstrijden te rijden.

Op diezelfde vrijdag zijn er overdag voor de manege­ruiters en ­ruitertjes allerlei activiteiten,zoals: carrousel­rijden, een fotoshoot, pushball en andere leuke bezigheden.De zaterdag wordt ook een enerverende dag voor de paarden. We hebben heel veel
ruiters/amazones ingeschreven, dus er moet wel een beetje doorgesprongen worden. Anders komen we met ons allen te laat op de after­party in de kantine ;­) Op de donderdag en de zondag is het tijd voor de klasses L, B en BB. Ook deze rubrieken
zitten helemaal vol.

Kortom vier dagen prachtige paardensport.
Iedereen die wil komen kijken, is welkom op de manege de Veenhoeve en de entree is gratis.De kantine van de manege is door een fikse opknapbeurt heel mooi geworden.
Nu alvast een bedankje aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit allemaal mogelijk te maken.

Samen met het Team van Manege de Veenhoeve zeggen wij:
Tot Hippos!!!!
P.S.V Fivelruiters: Jelly en Clarissa